1 Aralık 2012 Cumartesi

KEREVİZLİ PALAMUT:)

 
MALZEMELER (4 -6 KİŞİLİK)
2 ADET KILÇIĞI ALINMIŞ VE HERBİRİ DÖRDE BÖLÜNMÜŞ PALAMUT
2 ADET KEREVİZ
KEREVİZ YAPRAĞI
1 ADET PATATES
1ADET SOĞAN
2 ADET SİVRİ YEŞİL BİBER
1 KAVANOZ KIŞLIK DOMATES KONSERVESİ
8-10 DİŞ SARIMSAK
 
BALIĞI KIZARTMAK İÇİN ZEYTİNYAĞ
 
ÖNCELİKLE PALAMUTLAR ZEYTİNYAĞDA HAFİF BİR ŞEKİLDE KIZARTILIR AMAÇ PALAMUTUN KOKUSUNU GİDERMEKTİR. PALAMUT ÇOK DAĞILAN BİR BALIKTIR FAZLA OYNAMADAN PİŞİRMEK GEREKİR. DİĞER YANDA ZEYTİNYAĞDA SOĞAN BİBER SOTELENİR DOMATES EKLENEREK PİŞİRİLMEYE DEVAM EDİLİR EN SON KEREVİZ PATATES KEREVİZ YAPRAĞI SARIMSAK TUZ VE ÇOK AZDA SU  EKLENEREK YEMEK GİBİ PİŞİRİLİR BİRAZ SULU BİR YEMEK OLACAK. FIRIN TEPSİSİNİN ALTINA PİŞEN SOSUN YARISI KONULUR KIZARAN PALAMUTLAR ARAYA SONRA DİĞER SOSUN YARISI ÜSTE KONULARAK FIRINDA PİŞİRİLİR
 


Hiç yorum yok: