MALZEMELER
2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
1 SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞI İRMİK
2 SU BARDAĞI SU
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
SOSU
3-4 ADET DOMATES RENDESİ
5-6 DİŞ SARIMSAK
ZEYTİNYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ
KİMYON
BULGUR 2 BARDAK SICAK SU İLE ISLATILIR DİĞER YANDA İRMİK YARIM BARDAK SUDA ISLATILIR.BULGUR YUMŞAYINCA SALÇA UN İRMİK VE BAHARATLAR EKLENİR.DİĞER YANDA SOS PİŞİRİLİR. KAYNAMIŞ SUDA TOP ŞEKLİNDE YUVARLANAN KÖFTELER DAĞILMADAN HAŞLANIR SOS VE MAYDONOZLA SERVİS EDİLİR.
1 yorum:
ellerine sağlık arkadaşım bu yemeği çok severim)) sevgiler
Yorum Gönder