MERHABA BLOG DOSTLARIM PRATİK ŞÖBİYET TARİFİ SİZLER İÇİN İNTERNETTEN ALINTIDIR TARİFİM.
MALZEMELER
BAKLAVA YUFKASI
TEREYAĞ
İÇİ İÇİN
2 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
CEVİZ
ÜZERİ İÇİN
TOZ ANTEP FISTIĞI
ŞERBETİ
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2,5 SU BARDAĞI SU
3-4 DAMLA LİMON SUYU
MUHALLEBİSİ HAZIRLANIR ŞERBET PİŞİRİLİR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR. DİKDÖRTGEN BAKLAVA YUFKASI HER ÜÇ KATA TEREYAĞ SÜRMEK ÜZERE 9 KAT YAPILIR VE KARELERE BÖLÜNÜR.İÇERİSİNE BİR TATLI KAŞIĞI MUHALLEBİ VE CEVİZ KONULARAK ÜÇGEN BİÇİMİNDE YAĞLANMIŞ TEPSİYE KONULUR.ÜZERİNE BOL MİKTARDA TEREYAĞ DÖKÜLEREK200 DERECEDE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.TATLI ÇIKAR ÇIKMAZ DEĞİLDE ILIYINCA ŞERBET DÖKERSEK HAMURLAŞMASINI YUMŞAMASINI ENGELLEMİŞ OLURUZ. TOZ ANTEP FISTIĞI SERPİLEREK SERVİS EDİLİR.
2 yorum:
Tamm bir bayram tatlısı olmuş,ellerinize sağlık..
ımm çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :) bloğunu çok sevdim ve izlemeye aldım bundan sonra bende takipteyim banada beklerim...
sevgiler.
Yorum Gönder