MALZEMELER
1 LİTRE SÜT
1 SU BARDAĞI DOLUSU UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
2-3 ÇORBA KAŞIĞI DOLUSU TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI CEVİZ
ARASINA SÜRMEK İÇİN
1 PAKET KAYMAK TADINDA DR OETKER KREMŞANTİ
ÜZERİ İÇİN
HİNDİSTAN CEVİZİ
FIRIN TEPSİSİNİ ISLATIYORUZ. BİR TENCEREDE UN VE MARGARİN KIZARINCAYA KADAR KAVRULUR.DAHA SONRA ŞEKER EKLENEREK ŞEKERİN RENGİ PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR.SONRA SÜT EKLENİR.SÜT EKLENİNCE ŞEKER TENCERENİN DİBİNDE YAPIŞIK KALABİLİR PANİK YAPMAYIN SÜT KAYNADIKÇA KENDİLİĞİNDEN ÇÖZÜLECEK VE KIVAMINI BULACAKTIR. BU LOKUMUN PÜF NOKTASI ŞEKERİN KAVRULARAK AROMA VERMESİDİR TATLIYA PİŞTİKTEN SONRA VANİLYA EKLENEREK MUHALLEBİ ÇIRPILIR VE HEMEN TEPSİYE EŞİT OLACAK ŞEKİLDE YAYILARAK SOĞUMAYA BIRAKILIR. ÜZERİ DONNA MUHALLEBİYE HAZIRLANAN KAYMAK TADINDA KREMŞANTİ DÖKÜLEREK BUZDOLABINDA 1-2 SAAT DONMASI BEKLENİR. TEPSİ 5*4 OLMAK ÜZERE 20 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR. İÇİNE İSTEĞE BAĞLI OLARAK MEYVE YADA CEVİZ FINDIK KONULARAK KÜÇÜK KARELER RULO YAPILIR VE HİNDİSTAN CEVİZİ YADA MYUHALLEBİYE DAHA AZ ŞEKER KOYUP RONDODAN GEÇİRİLMİŞ KAKAOLU BİSKÜVİYE BATIRILARAK SERVİS EDİLİR. BEN İÇİNE CEVİZ DIŞINA HİNDİSTANCEVİZ KULLANARAK BU ÖLÇÜLERİ TAM UYGULADIM VE ÇOK LEZZETLİ BİR SONUÇ ÇIKTI ORTAYA SEVGİLERİMLE:)
2 yorum:
Çok severim,ellerinize sağlık:)
Bu nasıl bir manzara, damağımda eriyen tadı hissettim resmen, ellerine sağlık...Bu bayramda denesem mi ki?
Yorum Gönder