MALZEMELER
3 PATATES
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK FAZLA UN
80 GR TEREYAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
3-4 DAL TAZE SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 KIRMIZI BİBER
1 YEŞİL BİBER
1 SARI BİBER
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
ÜZERİ İÇİN
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KREMA
2 ÇORBA KAŞIĞI DİLİMLENMİŞ SİYAH ZEYTİN
KIRMIZIBİBER,KARABİBER,TUZ
PATATESLER KÜP DOĞRANIP TUZLU SUDA HAŞLANIR UN SOĞUYAN PATATES BİR KAPTA MARGARİNLE BİRLİKTE YUMUŞAYINCAYA DEK YUĞURULUR VE BUZDOLABINDA 15-20 DK. BEKLETİLİR DİĞER YANDA TAZE SOĞANLAR BİBERLER ZEYTİNYAĞDA SOTELENİR YUMURTA ÇIRPILIR SÜT KREMA VE SOTELENEN DİĞER MALZEMELER KAŞAR V BAHARATLARLA EKLENİR.HAMUR TART KALIBINA YAYILIR ÜZERİNE ÜST MALZEME EKLENİR 200 DERECEDE 10 DAKİKA ÜZERİ FOLYOLU 30-35 DAKİKADA FOLYOSUZ PİŞİRİLİR:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder