2 Aralık 2012 Pazar

ÇITIR ŞEHRİYELİ PİLAV


 
MALZEMELER
 
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 SU BARDAĞI SU
ZEYTİNYAĞ
TUZ
 
İÇİ
 
1 SU BARDAĞIHAŞLANMIŞ  NOHUT
3-4 DAL TAZE SOĞAN
KİMYON
KARABİBER
KIRMIZ TOZBİBER
ZEYTİNYAĞ
 
ÜZERİ
1 SU BARDAĞI TEL ŞEHRİYE
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
 
 


HAŞLANMIŞ NOHUTLAR ZEYTİNYAĞDA TAE SOĞANLARLA KAVRULUR VE BAHARATLAR EKLENİR. DİĞER YANDA PİLAV PİŞİRİLİR. DİĞER YANDA TEL ŞEHRİYE TEREYAĞDA KIZARANA KADAR KAVRULUR. DERİN KABIN DİBİNE KAVRULAN ŞEHRİYE ÜZERİNE PİLAVIN YARISI ARAYA NOHUT VE TEKRAR EN ÜSTE DİĞER PİLAVIN YARISI KONUR VE TABAĞA TERS ÇEVRİLEREK SERVİS EDİLİR.


Hiç yorum yok: