1 Aralık 2012 Cumartesi

ETLİ BUĞDAY PİLAVI:)

 

 
MALZEMELER
 
2 SU BARDAĞI BUĞDAY
YARIM BARDAK HAŞLANMIŞ NOHUT
6 SU BARDAĞI ET SUYU
1KG KUŞBAŞI
2 ADET SOĞAN
1-5 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
SOS İÇİN 1 BARDAK ET SUYU
ZEYTİNYAĞ
TEREYAĞ
TUZ
KARABİBER
TOZ KIRMIZIBİBER
 
KUŞBAŞI ETLER TEREYAĞDA SOTELENDİKTEN SONRA SICAK SU EKLENEREK HAŞLANMAYA BIRAKILIR. BİR GECE ÖNCEDEN ISLATILAN BUĞDAYLAR ÇIKARILAN ET SUYUNDA 1 BARDAK BUĞDAYA 3 BARDAK SU İLE NOHUTTA İLAVE EDİLEREK  PİŞİRİLİR. TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞ KARIŞIMINDA SOĞANLAR KAVRULUR ET SALÇA VE BAHARATLAR EKLENEREK KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR EN SON ET SUYUNDAN BİR BARDAK KONULARAK PİŞİRİLİR ALTA PİLAV ÜZTE SOS KONULARAK SERVİS EDİLİR.






Hiç yorum yok: