3 Aralık 2012 Pazartesi

ISLAK KURABİYE

 
MALZEMELER
 
1 YUMURTA
3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
125 GR MARGARİN YADA TEREYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALABİLDİĞİ KADAR UN
 
ISLATMAK İÇİN
 
3 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
3 ÇAY BARDAĞI SU
1-2 DAMLA LİMON DAMLASI
 
ÜZERİ İÇİN
 
HİNDİSTAN CEVİZİ
 
YUMUŞAK MARGARİN DİĞER MALZEMELERLE KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR YUĞURULUR. YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE KURABİYELER CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLANARAK KONULUR VE FIRINDA ÜZERİ ÇATLAYANA KADAR PİŞİRİLİR. ÖNCEDEN HAZIRLANAN SOĞUMUŞ ŞERBETE SICAKKEN BATIRILIR VE HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SERVİS EDİLİR.
 




Hiç yorum yok: