3 Aralık 2012 Pazartesi

KIBRIS TATLISI


 
MALZEMELER
 
KEKİ
 
3 YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI GALETA UNU
1 HAMUR KABARTMA TOZU
1BARDAK ÇEVİZ
1 BARDAK HİNDİSTAN CEVİZİ
 
ŞEKER YUMURTA ÇIRPILIR GALETA UN HAMUR KABARTMA TOZU VE CEVİZ HİNDİSTAN CEVİZİ EKLENEREK YAĞLANMIŞ TEPSİDE PİŞİRİLİR. SICAKKEN SOĞUYAN ŞERBETİ DÖKÜLÜR 
 
ŞERBETİ
 
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI SU
 
KREMASI
1KG SÜT
1 SU BARDAĞI NİŞASTA
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
1 VANİLYA
1 PAKET TOZ KREMŞANTİ
KREMA MALZEMELERİ KARIŞTIRILARAK OCAKTA PİŞİRİLİR. EN SON OCAKTAN ALINIR TOZ KREMŞANTİ EKLENİR VE MİKSERDE ÇIRPILIR TATLININ ÜZERİNE KONULUR CEVİZ İLE SÜSLENEREK SERVİS EDİLİR.


Hiç yorum yok: