31 Ocak 2013 Perşembe

KESTANELİ PİLAV EŞLİĞİNDE TAVUK BUT DOLMA:))))))))))))

 
MERHABA BLOG DOSTLARIM SİZLERE DAVETLERDE RAHATLIKLA HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ BİR TARİF SUNUYORUM. KESTANELİ PİLAV  SADECE YILBAŞINA ÖZEL OLMAMALI  KIŞ AYLARINDA SIKLIKLA YAPTIĞIM BİR PİLAV. BU PİLAVI TAVUK BUTU DOLMASI İLE BİRLEŞTİRİNCE ORTAYA ÇOK LEZZETLİ BİR TARİF ÇIKTI SEVGİLERİMLE:)))
 
MALZEMELER
 
KİŞİ SAYISI KADAR TAVUK KALÇA BUT
KEKİK
TUZ
KIRMIZI TOZ BİBER
KARABİBER
 
PİŞİRMEK İÇİN BUT SOSU
 
YARIM SU BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
 
BUT DOLMA İÇİN
 
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 ADET SOĞAN
1 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR
TUZ
ZEYTİNYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SICAK SU

 
KESTANELİ PİLAV
 
1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ
10-12 ADET KESTANE
1 AVUÇ TUZSUZ SOYULMUŞ BADEM
1 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 YEMEK KAŞIĞI ANTEP FISTIĞI
TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR
TUZ
1,5 SU BARDAĞI SICAK SU
 
 
ÖNCELİKLE BUT DOLMA İÇİ İÇİN ZEYTİNYAĞDA SOĞAN KAVRULUR İÇERİSİNE KUŞ ÜZÜMÜ PİRİNÇ VE YENİBAHAR İLAVE EDİLEREK DİRİ KALMASI İÇİN 1 ÇAY BARDAĞI SU İLE PİŞİRİLİR.TAVUKLA BERABER PİŞECEĞİ İÇİN AZ PİŞİRİLİR.DAHA SONRA TAVUKLAR KEKİK ZEYTİNYAĞ VE BAHARATLARLA MARİNE EDİLİR. SOĞUYAN PİLAVDAN BUTLAR İÇİNE KONULARAK KÜRDANLARLA KAPATILIR. SOSU DA EKLENEREK 175 DERECE FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.DİĞER TARAFTA KESTANELİ PİLAV MALZEMELERİ TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞDA KAVRULUR 1-2 SAAT ÖNCEDEN PİRİNÇLER SICAK SUDA BEKLETİLİR.BEKLETİLEN PİRİNÇLER SÜZÜLEREK  KAVRULAN İÇE EKLENİR VE KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR.DAHA SONRA 1,5 BARDAK SICAK SU EKLENEREK PİLAV  PİŞİRİLİR DEMLENMEYE BIRAKILIR. .



2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

sadece wowww..diyorum..nefis olmuş nefis..ellerine kollarına sağlık canım...

Adsız dedi ki...

Thanks for the marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you happen to
be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will
come back down the road. I want to encourage yourself to continue your great writing, have a nice morning!


My site; cellulite treatment reviews