15 Şubat 2013 Cuma

ALACA ÇORBA:))


 
MERHABA BLOG DOSTLARIM YEŞİL MERCİMEKLİ BUĞDAYLI TEL ŞEHRŞYELİ VE KIRMIZI KÖZ BİBER SOSU İLE LEZZETLİ BİR ÇORBA TARİFİ
 
MALZEMELER
 
1/2 SU BARDAĞI BUĞDAY
1-2 SU BARDAĞI TEL ŞEHRİYE
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
7 BARDAK TAVUK SUYU YADA ET SUYU
1 ADET KÖZLENMİŞ YADA TAZE KIRMIZI KÖZ BİBER(KÖZLENMİŞ KULLANDIM)
 1/2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
1 ADET SOĞAN
2-3 DİŞ SARIMSAK
NANE
KIRMIZI TOZ BİBER
TUZ
ZEYTİNYAĞ
 
ÖNCELİKLE TAVUK SUYUMUZU TAVUKLARI HAŞLAYIP ÇIKARTIYORUZ. BUĞDAYLARIMIZI VE YEŞİL MERCİMEKLERİ AYRI KAPLARDA SICAK SUDA 1-2 SAAT ISLATIYORUZ.10-15 DAKİKA DÜDÜKLÜ TENCEREDE  HAŞLANANA KADAR PİŞİRİYORUZ. ZEYTİNYAĞDA KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANLARI VE EZİLMİŞ SARIMSAKLARI KAVURUYORUZ.İÇERİSİNE SALÇAVE DOĞRANMIŞ KÖZ BİBERLERİ EKLİYORUZ  UN EKLEYİP KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ SON OLARAK BİR BARDAK TAVUK SUYU EKLEYİP KAYNAYIP KIVAM ALANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ BLENDERDAN GEÇİRİP BİR KENARA ALIYORUZ. TEKRAR ÜSTÜNE KALAN 6 BARDAK TAVUK SUYUNU HAŞLANAN YEŞİL MERCİMEKLERİ BUĞDAYI EKLEYİP KAYNATIYORUZ EN SON TEL ŞEHRİYE EKLEYİP KAYNATIYORUZ NANE VE BAHARATLARLA SERVİS EDİYORUZ.
 

Hiç yorum yok: