10 Şubat 2013 Pazar

PASTIRMALI KÖZ BÖREK :)

 
PAZAR KAHVALTIMIZIN DİĞER BÖREĞİDE LEZZETLİMİ LEZZETLİ OLDUKÇA PRATİK  KAHVALTILARA YAKIŞAN BİR BÖREK . YEMEK VAKTİNDEN ALDIĞIM BİR TARİF .TERCİH SİZİN BEŞ ÇAYLARIYLADA SERVİS EDİLEBİLİR. NORMALDE KIZARTILAN BİR BÖREK AMA BEN HAFİF OLMASI AÇISINDAN FIRINDA PİŞİRDİM VE ÇOK LEZZETLİ OLDU.İŞTE  TARİFİ:
 
 
İÇ MALZEMESİ
 
HER BİR BÖREK İÇİNE 1 DİLİM PASTIRMANIN YARISI (TÜMDE KONULABİLİR)
2ADET  KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR
BİR KASE KAŞAR PEYNİRİ
2 ADET  YUFKA
 
ÜST HARCI İÇİN
 
2 YUMURTA BEYAZI
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
1 KASE PARÇALANMIŞ MISIR GEVREĞİ YA DA GALETA UNU
 
YUFKALAR 8 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR. HER BİR ÜÇGEN İÇİNE KIRMIZI KÖZ BİBER
(1 ADET KÖZ BİBERİ BOYUNA 8 EŞİT PARÇAYA BÖLÜYORUZ) BİR DİLİM PASTIRMANIN YARISI YADA TÜMÜ RENDELENMİŞ KAŞAR İLE KARIŞTIRILAN MISIRDAN DA YAKLAŞIK BİR TATLI KAŞIĞI KONULARAK SARILIR. ÇIRPILAN YUMURTANIN BEYAZINA SONRADA CORNFLAKESE BATIRILARAK YAĞLI KAĞIT KAPLI FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR.175 DERECEDE PİŞİRİLİR. DİLERSENİZ KIZARTABİLİRSİNİZ Y DA DIŞINA GALETA UNU KULLANABİLİRİSNİZ.
 
 

1 yorum:

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Şulecim ellerine sağlık, nefis görünüyor.
Pastırma böreğe girer de sevilmez mi?