10 Mart 2013 Pazar

ISPANAKLI KURU DOMATESLİ ÇÖREK:)

 
 MERHABA BLOG DOSTLARIM SİZLERE OLDUKÇA PRATİK BİR ÇÖREK TARİFİ. İSTEDİĞİNİZ SEBZELERİ KULLANARAK YAPABİLECEĞİNİZ BİR LEZZET ISPANAK .KURU DOMATES AĞIRLIKLI YAPTIM BU ÇÖREĞİ VE İÇERİSİNE LEZZETLİ BİR SALAMURA PEYNİRİ İLE KIRMIZI KÖZ BİBER KULLANDIM ŞİDDETLE TAVSİYE EDECEĞİM BİR LEZZET OLDU SEVGİLERİMLE:)
 
MALZEMELER
 
3 YUMURTA
2 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK UN YADA KEPEKLİ UN
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
1 ADET HAMUR KABARTMA TOZU
2 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR YOĞURT SUYU(İSTEĞE BAĞLI)
300-400 GR KADAR ISPANAK
9-10 ADET KÜP DOĞRANMIŞ KURU DOMATES
2 ADET KIRMIZI KÖZ BİBER
1 KASE BEYAZ PEYNİR(SALAMURA BEYAZ PEYNİR KULLANDIM DAHA LEZZETLİ OLDU)
1 ADET SOĞAN
KARABİBER
KIRMIZITOZBİBER
 
ÜZERİ İÇİN
 
KAVRULMUŞ SUSAM
 
 
KURU DOMATESLER 10 DAKİKA KADAR SICAK SUDA ISLATILIR KÜP DOĞRANIR. SOĞANLARDA KÜP DOĞRANARAK KIRMIZI KÖZ BİBERLE BİRLİKTE ZEYTİNYAĞDA SOTELENİR.
 
 
ISPANAKLAR İNCE İNCE DOĞRANIR 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ ATILARAK OVULUR. İÇERİSİNE PEYNİR.BAHARATLAR VE SOTELENEN SEBZELER KONULUR.
 

 
YUMURTALAR ÇIRPILIR. İÇERİSİNE ZEYTİNYAĞ YOĞRT VE YOĞURT SUYU EKLENİR.UN KABARTMA TOZU İLE ELENEREK KONULUR.DAHA SONRA ISPANAKLI KARIŞIM KONULARAK YAĞLANMIŞ TEPSİYE KONULUR.
 


ÜZERİNEKAVRULMUŞ SUSAM ATILARAK 175 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.


3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis olmuş,bayıldım..ellerine sağlık..İçinde sevdiğim her lezzet var..

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

süper ben bunu yulaf unuyla bir deneyeceğim(malum diyet diğer unlar yasak:))
tam benim sebze günlerime uyacak bir tarif.
çokkkk teşekkürler yorum yazamıyorum diye gelmiyorum sanma sıkı takipteyim:))) sevgiler tatlım

Şehnaz dedi ki...

süper birşey yine ..ellerine sağlık şulecim