5 Mart 2013 Salı

YOĞURT SOSLU ÇİLEKLİ PASTA:)


MERHABA BLOG DOSTLARIM YAPIMI ÇOK KOLAY ÇİLEK MEVSİMİNDE YAPILDIĞI ZAMAN DAHA LEZZETLİ OLAN BİR TARİF . ŞU AN ÇİLEKLERİN TADI OLMADIĞI İÇİN MEVSİMİNDE YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM. PİŞİRİM GEREKTİRMEYEN TATLI YOĞUR JÖLE VE KEK İLE YAPILAN BİR TARİF .İSTERSENİZ KEKİ SİZDE YAPABİLİRSİNİZ BEN PRATİK OLSUN DİYE HAZIR KULLANDIM.
 
 MALZEMELER
 
1 ADET BOTON KAKAOLU KEK
500 GR TATLI KAYMAKSIZ YOĞURT
500 GR ÇİLEK
1 PAKET ÇİLEKLİ JÖLE
4 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
2-3 YEMEK KAŞIĞI BADEM
 


ÖNCELİKLE BOTON KEK 1CM KALINLIĞINDA KESİLİR VE TEPSİYE DİZİLİR.


1 PAKET JÖLE TOZU 2 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR



500 GR YOĞURT TEL SÜZGEÇTE 5-10 DAKİKA SÜZÜLÜR. SUYU GİDEN YOĞURDA 1 PAKET ÇİLEKLİ JÖLE TOZUNUN YARISINA YARIM ÇAY BARDAĞI SICAK SU EKLENEREK ERİTİLİR.YARIM ÇAY BARDAĞIDA SICAK SU EKLENEREK TOPLAM 1 ÇAY BARDAĞI SICAK SU KULLANILMIŞ OLUR.VE SÜZÜLEN YOĞURDA 2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ VE JÖLE KARIŞTIRILARAK ÇIRPILIR VE KEKİN ÜSTÜNE EKLENEREK BUZDOLABINDA DONDURULUR.BADEMLER SICAK SUDA ISLATILARAK KABUKLARIN KOLAYCA SOYULMASI SAĞLANIR.
 

500 GR ÇİLEĞİN 2/3 'Ü 2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ İLE BLENDERDAN GEÇİRİLİR. İÇERİSİNE KALAN YARIM JÖLENİN YARISI EKLENEREK ÇIRPILIR VE DONAN YOĞURTLU JÖLENİN ÜSTÜNE MKONULARAK TEKRAR DONMASI SAĞLANIR.


KALAN ÇİLEKLER ÎKİYE BÖLÜNEREK BADEMLERLE BİRLİKTE DONAN PASTANIN EN ÜSTÜ NE KONULARAK KALAN DİĞER ÇEYREK JÖLE TOZUNA YARIM ÇAY BARDAĞI SICAK SU YARIM ÇAY BARDAĞI SOĞUK SU EKLENEREK ÜZERİNE DÖKÜLÜR VE BUZDOLABINDA SOĞUTULUR.


8 yorum:

ezgi dedi ki...

sevgili DEFNE YAPRAĞI,
süper görünüyor bu!!
ellerine sağlık:)

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Süper, kesin yapmalıyım. Jölenin markasını alabilir miyim? Ben genellikle jöle tercih etmiyorum. Ama kırk yılda bir yapılabilir. Daha önceki denemelerimde kullandığım jölelerden o kadar az çıkmıştı ki, böyle yarısıyla yoğurt çırp, yarısının yarısıyla çilek ez, olmayacak işmiş gibi geldi bana:) Çünkü benim paketlerdeki jöle çok azdı. Sevgilerimle.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık canım,çok pratik bir pasta olmuş,çokta leziz..

Mutfak Sevgisi dedi ki...

Elinize sağlık çok farklı bi tarif olmuş..

DEFNE YAPRAĞI:)))))))) dedi ki...

sevgili nurtenbeğendi.blogspot arkadaşım jöle olarak dr.oetker kullanıyorum jöle paketi içerisindeki su ölçüsünü kullanırsanız cıvık oluyor. fakat yukarıdaki ölçülerle pasta oranı tam oluyor jöle zaten nişasta gibi katılık veren bir madde az gibi görünen tozu katılaşmasına yatiyor sevgilerle:)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

valla süper,tüm tarifleriniz harika,elinize saglik.

Şehnaz dedi ki...

nasılda güzel bir pasta..ellerine sağlık şulecim..

nurtenbegendi.blogspot.com dedi ki...

Benim aldığım jöle ki markasını hatırlamıyorum, 1 çay bardağı su ile yapılıyordu. 1 çay bardağıyla ne yapılır ki, yarı yolda kalakaldım. Daha sonraki denemelerimde de bu şekilde bir kaç paket almak zorunda kalmıştım. Demek ki hep de aynı marketten falan almışım, 2-3 sefer denemişliğim var jöleli tarifleri, çok bereketsiz olunca tarifi de tutturamamıştım. Bilgi için teşekkürler. Bir de dr. oetker bakayım bari:)