22 Mart 2013 Cuma

YOĞURTLU BULGUR SALATASI:)


MERHABA BLOG DOSTLARIM İSTEDİĞİNİZ KADAR YİYEBİLECEĞİNİZ ÇOK HAFİF BİR LEZZET SALATA MEZE ZEYTİNYAĞLI HER NE DERSENİZ İSMİNE ÇOK DA LEZZETLİ SEVGİLERİMLE:)
 
MALZEMELER
 
1 ÇAY BARDAĞI İNCE ESMER BULGUR
1/2 ÇAY BARDAĞI SICAK SU
1 ÇAY BARDAĞI KIRIK CEVİZ
3 DAL TAZE YEŞİL SOĞAN
YARIM DMET MAYDANOZ
YARIM DEMET DEREOTU
YARIM DEMET NANE
2 KASE SÜZME YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ
 
ÜZERİ İÇİN ZEYTİNYAĞ
 
KIRMIZI PUL BİBER
 
BULGUR SICAK SU İLE ISLATILIR.SÜZME YOĞURT SU İLE ÇOK HAFİF İNCELTİLİR TUZ VE SARIMSAK EKLENİR.DİĞER YEŞİL MALZEMELER ÇOK İNCE DOĞRANIR YOĞURT KARIŞTIRLIR VE ÜZERİNE ZEYTİNYAĞ KIRMIZIBİBERLE YAĞI YAKMADAN SOS HAZIRLANARAK SERVİS EDİLİR.
 


2 yorum:

Ilhan Ucer dedi ki...

Yoğurtlu kısır gibi. Çok değişik olmuş ellerinize sağlık.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım