24 Ekim 2013 Perşembe

EL YAPIMI ISPNAKLI SPAGETTİ:)


MERHABA BLOG DOSTLARIM BU LEZZETİ İLK PASTA BAHÇESİNDE TATMIŞTIM VE ÇOK BEĞENMİŞDİM YAPILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM. İÇERİSİNDEKİISPANAK KURU HALDEYDİ SANIRIM KURUTULMUŞ VE RONDODAN GEÇİRİLMİŞ OLARAK TOZ HALİNDE KONULMUŞTU BENSE TAZE ISPANAK İLE YAPTIM BU LEZZETİ. TAZE ISPANAKLARI YIKANDIKTAN SONRA İYİ BİR ŞEKİLDE KURULAMANIZ GEREKİYOR VARSA SEBZE KURUTMA APARATI KULLANMANIZ HAMURU SULANDIRMAMASI AÇISINDAN YARARLI OLACAKTIR.HAMUR AÇMAK KEYİFLİYMİŞ GERÇEKTEN BU ÖLÇÜLERDEN YARISINI ISPANAKLI YARISINIDA KURUTULMUŞ KIRMIZI KÖZBİBERLİ OLARAK YAPTIM ISPANAKLI OLAN TAZE OLDUĞU İÇİN GÜNLÜK TÜKETMEK GEREKİYOR. KÖZ BİBERLİYİ İSE KURUTUYORUM VE KAVANOZA KOYUP MAKARNA GİBİ ERZAKLARIN ARASINDA YERİNİ ALACAK.
 
MALZEMELER
 
2 ÇEŞİT HAMUR İÇİN
 
2 SU BARDAĞI UN (KEPEKLİ UN DA KULLANILABİLİR )
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 ADET YUMURTA
ILIK SU
1/3 DEMET ISPANAK
2 ADET KURU KIRMIZI KÖZBİBER
 
İÇ MALZEME
 
1 PAKET MANTAR
ZEYTİNYAĞ
 
BEŞAMEL SOSU
 
1 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
KARABİBER
TUZ
1 SU BARDAĞI SÜT
 
ÜZERİ İÇİN
 
TERCİHEN MOZERELLA PEYNİRİ
YADA RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİR
 
 

 
ÖNCELİKLE ISPANAKLAR KURUTULUR VE İNCE BİR ŞEKİLDE DOĞRANIR.UN BİR TEPSİYE ELENİR.ORTASI AÇILIR VE YUMURTALAR İÇİNE KIRILIR. YUĞURULR. SONRA ÇOK YAVAŞ BİR ŞEKİLDE ILIK SU EKLENEREK SERT BİR HAMUR MANTI HAMURU KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİLİR. ISPANAK TAZE OLDUĞU VE HAMURU SULANDIRACAĞI İÇİN DAHA SERT HAMUR ELDE EDİLMELİ.HAMUR YARIM SAAT KADAR ÜZERİ NEMLİ BEZ İLE ÖRTÜLEREK DİNLENDİRİLİR.
 
 
 
 DAHA SONRA ISPANAKLAR EKLENEREK TEKRARDAN YUĞRULUR VE HAMUR OKLAVA YARDIMI İLE İNCE BİR ŞEKİLDE AÇILIR.


AÇILAN HAMUR YİNE YAKLAŞIK YARIM SAAT ALT ÜST EDİLEREK BİRAZ KURUMASI SAĞLANIR BÖYLELİKLE DAHA KOLAY KESİLİR VE HAMURLAR BİRBİRİNE YAPIŞMAZ TAZE ISPANAK KULLANIRSANIZ O GÜN PİŞİRMENİZ GEREKECEKTİR.

 
KESİLEN ŞERİTLER KAYNAYAN SICAK SUDA HAŞLANANA KADAR PİŞİRİLİR VE SÜZÜLÜR. İÇERİSİNE HAŞLANAN MANTARLARDA EKLENİR.DİĞER YANDA TEREYAĞDA UN KAVRULUR.TUZ KARABİBER SÜT EKLENEREK PİŞİRİLİR. VE MAKARNANIN ÜSTÜNE DÖKÜLÜR. MOZERELLA YADA KAŞAR PEYNİR KONULARAK FIRINDA KAŞAR ERİYENE KADAR PİŞİRİLİR. MOZERELLA KULLANILIRSA SERVİSLE BİRLİKTE KULLANILIR.



 
GERİ KALAN YARIM HAMURADA KURUTULMUŞ KÖZ BİBERİ RONDODAN GEÇİREREK HAMURA İLAVE ETTİM YİNE ŞERİTLER KESİLEREK KURUMAYA BIRAKTIM. KULLANANA KADAR KURUYUNCA KAVANOZA MKONULUP MUHAFAZA EDİLEBİLİR.


2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık canım ,süper olmuşş.Bayıldım çok lezzetli ve besliyici..sevgiler..

Sahildeki Ev dedi ki...

Taze makarnanın yerini hiç bir şey tutmaz ve bu son zamanlarda okuduğum en güzel tariflerden biri..DEfterime kaydettim ve hamur açmayı çok beceremesem de en kısa sürede deneyeceğim..Ellerinize sağlık..