9 Ekim 2013 Çarşamba

EV YAPIMI ŞÖBİYET:)


MERHABA BLOG DOSTLARIM PRATİK ŞÖBİYET TARİFİ SİZLER İÇİN İNTERNETTEN ALINTIDIR TARİFİM.
 
MALZEMELER
 
BAKLAVA YUFKASI
TEREYAĞ
 
İÇİ İÇİN
 
2 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
CEVİZ
 
ÜZERİ İÇİN
TOZ ANTEP FISTIĞI
 
ŞERBETİ
 
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2,5 SU BARDAĞI SU
3-4 DAMLA LİMON SUYU
 

MUHALLEBİSİ HAZIRLANIR ŞERBET PİŞİRİLİR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR. DİKDÖRTGEN BAKLAVA YUFKASI HER ÜÇ KATA TEREYAĞ SÜRMEK ÜZERE 9 KAT YAPILIR VE KARELERE BÖLÜNÜR.İÇERİSİNE BİR TATLI KAŞIĞI MUHALLEBİ VE CEVİZ KONULARAK ÜÇGEN BİÇİMİNDE YAĞLANMIŞ TEPSİYE KONULUR.ÜZERİNE BOL MİKTARDA TEREYAĞ DÖKÜLEREK200 DERECEDE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.TATLI ÇIKAR ÇIKMAZ DEĞİLDE  ILIYINCA ŞERBET DÖKERSEK HAMURLAŞMASINI YUMŞAMASINI  ENGELLEMİŞ OLURUZ. TOZ ANTEP FISTIĞI SERPİLEREK SERVİS EDİLİR.


2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Tamm bir bayram tatlısı olmuş,ellerinize sağlık..

Blogcu Sultan dedi ki...

ımm çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :) bloğunu çok sevdim ve izlemeye aldım bundan sonra bende takipteyim banada beklerim...
sevgiler.