11 Ekim 2013 Cuma

KARNABAHAR KÖFTESİ:)

 
MERHABA BLOG DOSTLARIM ÇOCUKLARA KARNABAHAR YEDİRMEK OLDUKÇA ZORDUR. UFACIK DEĞİŞİKLİKLER SEVMELERİNİ SAĞLAYABİLİR. KIZIM İÇİN YAPTIĞIM BU LEZZETİ HEM O HEMDE BİZ ÇOK SEVİYORUZ ÜZERİNEDE TAZE NANELİ YADA TAZE FESLEĞENLİ YOĞURTLU  SOS ÇOK YAKIŞIYOR.İŞTE TARİFİ
 
MALZEMELER
 
1 ORTABOY KARNABAHAR
1 ADET PATATES
1 ADET HAVUÇ
1 ORTA BOY SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU UN
2 ADET YUMURTA
YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
YARIM ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZBİBER
 
KIZARTMAK İÇİN ZEYTİNYAĞ
 
SOSU
 
SARIMSAK
YOĞURT
TAZE FESLEĞEN YADA NANE
 
 
ÖNCELİKLE KARNABAHARLAR SUDA HAŞLANIR VE KÜÇÜK PARÇALARA DOĞRANIR PATATES VE HAVUÇ RENDELENEREK 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞDA KAVRULUR VE KÜP DOĞRANMIŞ SOĞAN EKLENEREK SOTELENİR.BAHARAT ÇOCUKLAR İÇİN SINIRLADIM SİZ KEYFİNİZE GÖRE LEZZETLENDİREBİLİRSİNİZ.DİĞER MALZEMELERLE BİRLİKTE KARIŞTIRILARAK ELDE EDİLEN HARCDAN BİRER KAŞIK ALINARAK. ISITILMIŞ ZEYTİNYAĞDA MÜCVER GİBİ PİŞİRİLİR. ÜZERİNE DE SOS İLE SERVİS EDİLİR. KIZARTMA SEVMEYENLER FIRINDADA YAPABİLİR. FAKAT LEZZETİ KIZARTILMASINDA ARADA SIRADA KAÇAMAKLARIN ZARARI OLMAZ SANIRIM.

Hiç yorum yok: