9 Aralık 2013 Pazartesi

BOHÇA KAİDES BÖREĞİ:)


 
MERHABA BLOG DOSTLARIM BALIK SOFRALARIMIN VAZGEÇİLMEZİ BALIK BÖREKLERİDİR HER DEFASINDA FARKLI TAD ARAYIŞI İÇİNDEYİM KENDİLİĞİNDEN DENEYEREK YAPTIĞIM BU LEZZETİ HEPİMİZ ÇOK SEVDİK ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM DENİZ ÜRÜNLERİ SEVERLERE SEVGİLERİMLE
 

 
MALZEMELER
 
1 KG KARİDES
1 PAKET MANTAR
3 ADET YUFKA
ZEYTİNYAĞ
TEREYAĞ
KARABİBER
KIRMIZITOZBİBER
KEKİK
 
KARİDESLERİ BEKLETMEK İÇİN SİRKE
YUFKALARI BAĞLAMAK İÇİN SOĞAN SAPI
 
SOYULMUŞ KARİDESLERİ 1 ÇAY BARDAĞI KADAR SİRKEDE 15 DAKİKA BEKLETTİKTEN SONRA SÜZÜYORUZ KARİDESLERİN ÜZERİNİ KAPLAYACAK KADAR SU KOYUP KAYNATIYORUZ. KAYNADIKTAN SONRA KARİDESLER BÜZÜLÜP DAİRE ŞEKLİNİ ALINCA OCAKTAN ALIP TEKRAR SÜZÜYORUZ.. DAHA SONRA KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRUYORUZ TEREYAĞDA KAVURUP İÇERİSİNE AYRI YERDE SUYUNU BIRAKIP ÇEKENE KADAR PİŞİRDİĞİMİZ KÜP DOĞRANMIŞ MANTARLARI EKLİYORUZ VE KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ. İÇERİSİNE BAHARATLARI EKLEYİP ILIMAYA BIRAKIYORUZ. BİR YUFKAYI DÖRDE BÖLÜP HER BİRİNE KARİDESLİ İÇDEN KOYUP BÜZÜYORUZ. YEŞİL SOĞANLARIN YEŞİL SAPLARINI HER BİR SAPI ÜÇE AYIRIP SICAK SUYA BATIRIP HEMEN ÇIKARIYORUZ BÖYLELİKLE BAĞLAMAMIZ DAHA KOLAY OLACAKTIR.YEŞİL SOĞANLA BAĞLAYIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ ÜZERİNE ZEYTİNYAĞ SÜRÜP FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. BU ÖLÇÜLERDEN 12 ADET BOHÇA BÖREK ÇIKMAKTADIR AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok: