2 Aralık 2012 Pazar

AVCI BÖREĞİ

 
 
MALZEMELER
 
250 GR KIYMA
YARIM ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR
1 ADET SOĞAN
YARIM KASE CEVİZ
ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
KIRMIZTOZBİBER
YARIM TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
YUFKA
SODA
GALETA UNU
 
KIYMA SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR KAVRULUR AYRI YERDE BULGUR ISLATILIR YUMUŞAYAN BULGUR KIYMAYA İLAVE EDİLİR SOĞAN SALÇA BAHARATLARLA BİRLİKTE İÇ MALZEME HAZIRLANIR.YUFKAYA RULO ŞEKLİNDE SARILAN BÖREKLER ÖNCE SODAYA SONRA GALETA UNUNA BATIRILARAK FIRINDA PİŞİRİLİR.
YAR

Hiç yorum yok: