1 Aralık 2012 Cumartesi

İÇ BAKLALI ENGİNAR


 
MALZEMELER
 
2-3 YEMEK KAŞIĞI İÇ BAKLA
3-4 ADET ENGİNAR
2 ADET HAVUÇ
1 ADET SOĞAN
1 DOMATES
YARIM BAĞ DEREOTU
 1 SU BARDAĞI SU
1 YEMEK KAŞIĞI UN
1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
ZEYTİNYAĞ
 
ZEYTİNYAĞDA İÇ BAKLA,HAVUÇ SOĞAN SOTELENİR DOMATES İLAVE EDİLEREK SOTELENMEYE DEVAM EDİLİR.1 BARDAK SUDA UN VE ŞEKER KARIŞTIRILIR.SOTLENEN MALZEMENİN ÜSTÜNE ENGİNARLAR KAPAK GİBİ KAPATILIR BİRAZ KAVRULUR KARIŞTIRILMADAN EN SON ŞEKERLİ UNLU SU KONULARAK KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.


1 yorum:

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

en sevdiğim yemeklerden biridir bu :) canım çekti wallai, ellerinize sağlık :)