1 Aralık 2012 Cumartesi

ISPANAKLI BUĞDAY ÇORBASI

 
 
MALZEMELER
 
YARIM SU BARDAĞI PİŞMİŞ BUĞDAY
2 KASE YOĞURT
5-6 BARDAK SU
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 YUMURTA
YARIM BAĞ ISPANAK
1 ADET KÜP DOĞRANMIŞ KABAK
ZEYTİNYAĞ
 
 
HERKEZİ BİLDİĞİ ÖLÇÜDE BİR YOĞURT ÇORBASI VARDIR ONU PİRİNÇLİ DEĞİLDE HAŞLANMIŞ BUĞDAYLA PİŞİRİYORUZ BEN YUMURTA UN YOĞURT VE SUYU ÇIRPAR KESİLMESİN DİYE KAYNATIRIM DAHA SONRA HAŞLANAN BUĞDAY EKLENİR KAYNADIKTAN SONRA KÜP DOĞRANMIŞ KABAK VE ISPANAK İLAVE EDİLİR OCAĞIN ALTI KAPATILIP SERVİS YAPILACAĞI ZAMAN TUZ EKLENİRKİ ÇORBA KESİLMESİN.

Hiç yorum yok: