1 Aralık 2012 Cumartesi

MURADİYE ÇORBASI


BURSA YÖRESİNE AİT BİR ÇORBA BU
 
MALZEMELER
 
YARIM TAVUK GÖĞSÜ
1 ADET KABAK
1 ADET HAVUÇ
5-6 BARDAK SICAK SU
2 YEMEK KAŞIĞI ARPA ŞEHRİYE
2YEMEK KAŞIĞI UN
4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
TUZ
 
ÜZERİ İÇİN
TEREYAĞ KIRMIZITOZBİBER
 
TAVUK GÖĞSÜ KÜP DOĞRANIR VE TEREYAĞDA KENDİ SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVRULUR İÇERİSİNE KÜP DOĞRANAN KABAK VE HAVUÇ İLAVE EDİLİR ÖLÇÜ GÖZ KARARI 5-6 BARDAK SICAK SU KONULARAK PİŞİRİLMEYE BIRAKILIR KAYNAYAN SUYA DİPĞER YANDA ÇIRPTIĞIMIZ YOĞURT VE UN KARIŞIMI SICAK SUDAN KARIŞIMA İLAVE EDİLEREK OCAĞIN ALI HIZLI HARC YAVAŞ OLACAK ŞEKİLDE ÇORBAYA İLAVE EDİLİR. ÜZERİNE ARZU EDİLİRSE TEREYAĞ VE BİBERLİ SOS YAPILIR

Hiç yorum yok: