3 Aralık 2012 Pazartesi

PEREMEÇ (TATAR BÖREĞİ)


 
HAMURU İÇİN MALZEMELER
 
2 SU BARDAĞI SÜT
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1/2 PAKET YAŞ MAYA
1ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN
 
İÇ MALZEMESİ
 
1/2 KG KIYMA
2 ADET KURU SOĞAN
3 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
KIRMIZI TOZBİBER
 
SOSU
SARIMSAKLI YOĞURT
DOMATES SALÇASI
DOMATES RENDESİ
ZEYTİNYAĞ
TUZ
 
HAMUR İÇİN ILIK SÜTTE YEREYAĞ VE MAYA ERİTİLİR.UN EKLENEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR HAZIRLANIR.İÇ MALZEME KARIŞTIRILIR ÇİĞ OLARAK CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DAİRELERİN İÇİNE KENARLARI KAPATILIP PARMAK İZİ ÇIKARILARAK ZEYTİNYAĞDA KIZARTILIR. DİĞER YANDAN DOMATES SOSU PİŞİRİLİR SARIMSAKLI YOĞURT VE DOMATES SOSU İLE SERVİS EDİLİR.





Hiç yorum yok: