25 Ocak 2013 Cuma

KAYTAZ BÖREĞİ:))))))))

 
MERHABA BLOG DOSTLARIM ANTAKYA YÖRESİNE AİT BİR BÖREK OLAN KAYTAZ BÖREĞİNİ EVDE DENEMEK İSTEDİM SONUÇ ÇOK LEZZETLİ OLDU HAMURU NORMALDA  NASIL BİLMİYORUM AMA BEN KLASİK KURU MAYA VE SÜT YERİNE SU KULLANARAK YAPTIM İŞTE MALZEMELER
 
HAMURU İÇİN
 
2 -3 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KURU MAYA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
ALABİLDİĞİNCE ILIK SU VEYA SÜT
 
İÇ MALZEMESİ
 
250 GR KIYMA
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES PÜRESİ(  KIŞLIK  HAZIRLADIĞIMIZ KONSERVELERDEN KULLANDIM
2 TATLI KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
KARABİBER.KIRMIZIBİBER,TUZ
1-2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
 
AÇMAK İÇİN
 
ZEYTİNYAĞ
 
 
 

ÖNCELİKLE  HAMUR YETERİ KADAR UN SU KURU MAYA TUZ VE ŞEKER İLE KULAK MEMESİNDEN DAHA CIVIK BİR HAMUR OLARAK YUĞURULARAK YARIM SAAT KADAR MAYALANMAYA BIRAKILIR.DİĞER YANDA İÇ MALZEME BİR KAPTA ÇİĞ OLARAK KARIŞTIRILARAK HAZIR HALE GETİRİLİR.
 


MAYALANAN HAMURA DAHA SONRA ÇOK AZ UN EKLENEREK YUĞURULUR .CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILARAK SERT BİR ZEMİNDE ZEYTİNYAĞ İLE ELİMİZLE HAMUR AÇILIR VE SONRA DÖRDE KATLANIR. ARTIK HAMUR ZYTİNYAĞDAN DOLAYI İSTENİLEN ŞEKLE GİRECEKİTRİR. DÖRDE KATLANAN HAMUR YUVARLANARAK UZATILIR SONRA HAMUR KIVRILIR VE RULO YAPILIRAK TEPSİYE KONULUR. BU RULONUN ORTASINA İÇ MALZEME KONULARAK TEPSİDE BÖREĞİN ŞEKİL ALMASI SAĞLANIR. VE 175 DERECE FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.



3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık canım,çok güzel olur..Bayılırım,seninkilerde süper olmuş..

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Bu lezzeti yemiş biri olarak süper diyorum kaytaz böreği Hatay yöresinde çom yapılan bir börektir.

sevgiler

Unknown dedi ki...

süper görüntü ellerine sağlık
sevgiler