20 Şubat 2013 Çarşamba

AVAKADO SOSLU ENGİNAR:)

 
MERHABA BLOG DOSTLARIM SEVGİLİ NURŞEN HANIMIN TARİFİ OLDUKÇA GÜZEL BİR ZEYTİNYAĞLI OLDU AVAKADOLU SOSUN BU KADAR LEZZETLİ OLACAĞINI DÜŞÜNEMEZDİM
 
MALZEMELER
 
AVAKADO SOSU İÇİN
 
2-3 ADET AVAKADO
1 TATLI KAŞIĞI HARDAL
1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
1 TATLI KAŞIĞI BAL
1 LİMONUN SUYU
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
 
ENGİNAR
 
10-ADET ENGİNAR
12 ADET SOĞAN
2 TATLI KAŞIĞI UN
1 BARDAK PORTAKAL SUYU
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 FİNCAN ZEYTİNYAĞ
1,5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
 
 
ÖNCELİKLE AVAKADOLAR KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANIR HARDAL MAYONEZ BAL ZEYTİNYAĞ LİMONSUYU KARABİBER VE TUZ EKLENEREK KARITIRILIR. ÜZERİ STRECH LE KAPLANIP BUZDOLABINDA BEKLETİLEREK MARİNE OLMASI SAĞLANIR.
 
 
SOĞANLAR DÖRDE BÖLÜNÜP İNCE İNCE DOĞRANIR. ZEYTİNYAĞDA SOTE EDİLİR. ENGİNARLAR KAPAK ŞEKLİNDE ÜZERİNE ÖRTÜLÜR. 1 ÇAY BARDAĞI SUYUN İÇİNDE UN VE ŞEKER KARIŞTIRILIR.PORTAKAL SUYU İLE BİRLİKTE ENGİNARLARIN ÜZERİNE DÖKÜLEREK PİŞİRİLİR.PİŞEN EGİNARLAR BİR TABAĞA ALINIR SERVİS EDİLECEĞİ ZAMAN BUZDOLABINDA MARİNE OLAN AVAKADO SOSDAN İÇLERİNE KONULUR.ÜZERİNE LİMON DİLİMİ İLE SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık canım,bu tarifi çok seviyorum..İnanılmaz lezzetli oluyor...ellerine sağlık..Beğenmenize sevindim..sevgiler..

Şepşeker dedi ki...

Ellerine sağlık canım ;-)