1 Şubat 2013 Cuma

ELMALI PRATİK KEK:))))))))

 
 
 
MERHABA BLOG DOSTLARIM BAZEN EVDE SÜT VE YOĞURT OLMAYABİLİYOR CANIMIZ KEK İSTEDİĞİNDE VE BU MALZEMELER  DE YOKSA İŞTE SİZE SÜTSÜZ VE YOĞURTSUZ BİR KEK SADECE İÇİNE KONULAN ELMALARIN SUYU İLE PİŞMESİ SAĞLANIYOR VE YUMUŞACIK HAFİF BİR KEK OLUYOR. İSTEDİĞİNİZ KURUYEMİŞLERİ ELİNİZDE HANGİSİ VARSA  KULLANABİLİRSİNİZ KUŞ ÜZÜMÜ YOKSA KURU ÜZÜM KOYABİLİRSİNİZ YADA KAYSI TERCİH SİZİN BENDE BULUNAN MALZEMELERLE SİZE BİR TARİF SEVGİLERİMLE:)))
 
 
MALZEMELER
 
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK ŞEKER   ( ŞEKERİ SEVİYORSANIZ SİZ BİR BARDAK KULLANABİLİRSİNİZ)
2 ADET KÜP DOĞRANMIŞ AMASYA ELMASI   ( ELMA ÇEŞİDİ SİZE KALMIŞ TATLILARDA AMASYA ELMASI DAHA BİR LEZZETLİ OLUYOR)
YARIM ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 SU BARDAĞI FINDIK VE CEVİZ KARIŞIMI
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞ( PASTALARDA KEKLERDE HERZAMAN ZEYTİNYAĞ KULLANIYORUM LEZZETİ DEĞİŞMİYOR TAVSİYE EDERİM)
1,5 SU BARDAĞI UN
1 HAMUR KABARTMA TOZU
İSTENİLİRSE 1 ADET VANİLYA
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
 
YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR İÇERİSİNE YAĞ EKLENİR. UN KABARTMA TOZU İLE ELENEREK KONULUR.TARÇIN EKLENİR YAĞLANMIŞ TEPSİYE KARIŞIMIN YARISI DÖKÜLÜR. DİĞER YARISINA FINDIK CEVİZ KARIŞIMI İLE ELMA KUŞ ÜZÜMÜ KONULARAK KARIŞTIRILIR VE TEPSİNİN ÜSTÜNE YAYILIR. BÖYLELİKLE İÇ MALZEMELER PİŞERKEN DİBE ÇÖKMEMİŞ OLUR.
 
 
 
 
 

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis olmuş canım,bayılırım elmalı keke..

Unknown dedi ki...

elmalı tatlara bayılırım.ellerinize sağlık.misss