19 Şubat 2013 Salı

HAŞHAŞLI RONDO TATLISI:)

 
MERHABA BLOG DOSTLARIM SEVGİLİ TARİFKOLİĞİN TARİFİ ÇITIR ÇITIR BİR LEZZET YAPIMI ÇOK KOLAY  İŞTE MALZEMELER
 
HAMURU İÇİN
 
125 GR TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ
1 SU BARDAĞI İRMİK
YARIM BARDAK YOĞURT
1 PAKET VANİLYA
1/2 PAKET HAMUR KABARTMATOZU
1 ÇİMDİK TUZ
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
ALABİLDİĞİ KADAR UN
 
ŞERBETİ
 
3 SU BARDAĞI ŞEKER
3,5 SU BARDAĞI SU
YARIM LİMON
 
ÜZERİ İÇİN
 
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
 

 
ÖNCELİKLE ŞERBET KAYNATILARAK SOĞUMAYA BIRAKILIR.HAMUR MALZEMELERİNİN HEPSİ BİR TEPSİDE (MARGARİN ODA SICAKLIĞINDA OLACAK) KULAK MEMESİ KIVAMINDA OLACAK ŞEKİLDE YUĞURULUR.MERDANE YARDIMIYLA YADA ELİMİZLE TEZGAHTA HAMUR İNCE OLARAK AÇILIR.ÇAY BARDAĞI İLE DAİRELER AÇILIR.DAİRELERİN YARISINA ŞİŞE KAPAĞI İLE TAM ORTASINA BASTIRILARAK HAMUR ÇIKARTILIR.ORATASI AÇIK OLAN ÜSTE KALACAK ŞEKİLDE İKİ HAMUR ÜST ÜSTE KONULARAK 175 DERECEDE 20 DAKİKA KADAR PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ ŞERBETİ DÖKÜLÜR. KREM ŞANTİ HAZIRLANIR SIKMA TORBASI YADA POŞETE KONULUP UCU KESİLEREK KREMŞANTİ DOLDURULUR VE ÜZERİNE DÖKÜLÜR.

 
 




2 yorum:

Şehnaz dedi ki...

şulecim enfes bir akşamdı..yeöeklerin ve tatlıların lezzetine doyamadım..ellerine sağlık canım

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık gercekten bu nefis görünümlü lezzetlere bakarken cidden ağzım sulandı... emeginize sağlık... sevgilerimle...
cigdemdengule.blogspot.com