5 Şubat 2013 Salı

KUMPİR:)))))))

 
MERHABA BLOG DOSTLARIM EVDE KUMPİR YAPMAK O KADAR KOLAYKİ İSTEĞE GÖRE HER ÇEŞİT MALZEMEYLE HAZIRLANABİLİR.GENELDE SOSİS DE KULLANILMAKTA FAKAT KUMPİRİN İÇİNDE  SEVMEDİĞİMİZ İÇİN KULLANMADIM ÜZERİNE YOĞURTLU RUS SALATASI VE MISIRLA SERVİS ETTİM .RUS SALATASI TEK MAYONEZ KULLANILDIĞI ZAMAN AĞIR BİR TAD OLUYOR LEZZETİ HAFİFLETMEK İÇİN YOĞURDU MAYONEZE GÖRE DAHA ÇOK KULLANDIM İŞTE BİZİM KUMPİRİMİZİN TARİFİ OLDUKÇA PRATİK SEVGİLERİMLE
 
MALZEMELER
 
2 ADET KIBRIS PATATESİ
YARIM SU BARDAĞI KAŞAR RENDESİ
1 ER TATLI  KAŞIĞI TEREYAĞ
 
YOĞURTLU RUS SALATASI İÇİN
 
1 ADET HAVUÇ
1 ADET PATATES
1 YEMEK KAŞIĞI BEZELYE
4-5 ADET KORNİŞON TURŞU
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI MAYONEZ
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
 
ÜZERİ İÇİN
 
MISIR

 
ÖNCELİKLE KIBRIS PATATESLERİ BİR TENCEREDE ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU EKLENEREK HAŞLANANA KADAR PİŞİRİLİR. ŞEKİLDEKİ GİBİ ÜST KABUĞU ÇIKARILARAK BIÇAKLA ENİNE VE BOYUNA SIK ARALIKLARLA ÇİZİKLER ATILIR İÇERİSİNE TEREYAĞ VE KAŞAR RENDESİ EKLENEREK BIÇAK YADA ÇATAL YARDIMIYLA ERİTİLİR. ISITILMIŞ FIRINDA 10 DAKİKA KADAR KAŞARLARI KURUTULMADAN PİŞİRİLİR.
 
 
AYRI BİR KABDA HAVUÇ VE PATATES KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANIR. BEZELYEDE EKLENEREK SICAK SUDA HAŞLANIR. SÜZÜLEN GARNİTÜRE YOĞURT MAYONEZ ZEYTİNYAĞ VE TUZ EKLENEREK HAZIR HALE GETİRİLİR.
 
 
FIRINDAN ÇIKAN PATATESLERE KETÇAP VE MAYONEZ SIKILIR
 
 
 
VE ÜZERİNE HAZIRLANAN SALATADAN  MISIRLARDAN EKLENEREK SERVİS EDİLİR.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

offf çok severim cok güzel gözüküyor elllerinize sağlık