13 Şubat 2013 Çarşamba

LEVREK ÇORBASI:))))



 
MERHABA BLOG DOSTLARIM LEZZETE DEĞER BESLEYİCİ BİR BALIK ÇORBASI TARİFİ SİZLERE
 
MALZEMELER
 
1 ADET LEVREK
1 ADET HAVUÇ
1 ADET SOĞAN
1 ADET PATATES
6-7 BSU BARDAĞI SU
1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
2-3 ADET DEFNE YAPRAĞI
ÇEKİLMİŞ BEYAZ TANE BİBER
 
TERBİYESİ İÇİN
 
1 YUMURTA SARISI
1 YEMEK KAŞIĞI UN
YARIM LİMON SUYU
 
 
 
ÖNCELİKLE SEBZELER KÜP DOĞRANIR BALIK VE DEFNE YAPRAĞI İLE BİRLİKTE KAYNATILIR.PİŞTİKTEN SONRA BALIK BİR TABAĞA ALINIR KILÇIKLARINDAN AYRILARAK DİDİKLENİR.SEBZELER VE SUYU BLENDERDAN GEÇİRİLİR.
 
 
 
 
 
 
TERBİYESİ BİR KASEDE HAZIRLANIP BLENDERDAN GEÇİRİLİR. KAYNAYAN SUDAN  TERBİYENİN İÇİNE KONULARAK KARIŞTIRILIR DAHA SONRA KAYNAYAN ÇORBAYA DA KARIŞTIRILARAK KIVAM ELDE EDİLİR. DİDİKLENEN BALIKLAR VE 1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ KONULARAK PİRİNÇLER PİĞŞENE KADAR ÇORBA PİŞİRİLİR.ÇEKİLMİŞ BEYAZ TANE BİBER İLE SERVİS EDİLİR.

1 yorum:

Şepşeker dedi ki...

Ellerine sağlık Canım ;-)