14 Şubat 2013 Perşembe

FIRINDA KABAK MÜCVER:)


 
 
MERHABA BLOG DOSTLARIM OLDUKÇA PRATİK VE HAFİF BİR LEZZET ANSIZIN GELEN MİSAFİRLERİMİZE KOLAYCA YAPABİLECEĞİMİZ YUMUŞACIK BİR TARİF KIZARTMA OLMAYIŞI DAHA BİR GÜZEL
 
MALZEMELER
 
6 ADET KABAK
3 DAL YEŞİL SOĞAN
YARIM DEMET DEREOTU
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
TUZ
KIRMIZI TOZBİBER
KARABİBER
 
 
ÖNCELİKLE KABAKLAR KABUĞU SOYULDUKTAN SONRA RENDELENİR.SUYU SIKILARAK BİR KABA ALINIR. İNCE DOĞRANMIŞ YEŞİL SOĞAN VE DEREOTU EKLENİR.UN SÜT YAĞ VE BAHARATLARDA EKLENEREK YAĞLANMIŞ TEPSİYE KONULUR.
 

175 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜLEREK SERVİS EDİLİR.
 

 
 

Hiç yorum yok: