3 Şubat 2013 Pazar

PIRASALI KIYMALI CEVİZLİ BÖREK:)))

 
MERHABA BLOG DOSTLARIM YILBAŞINDA ŞEHNAZ ABLANIN YAPTIĞI BU LEZZETLİ BÖREĞİ BİZ ÇOK SEVDİK BU BÖREĞİ CEVİZ YERİNE KUŞ ÜZÜMÜ KULLANARAK YAPIYORDUM AMA CEVİZLİ DAHA LEZZETLİ OLDU TAVSİYE EDİYORUM SEVGİLERİMLE
 
MALZEMELER
 
250-300 GR KUZU KIYMA
1 BAĞ İNCE DOĞRANMIŞ PIRASA
1 SU BARDAĞI CEVİZ
KARABİBER
KIRMIZI TOZ BİBER
TUZ
ZEYTİNYAĞ
3-4 ADET YUFKA
 
ÜZERİ İÇİN
 
1 YUMURTA BEYAZI
GALETA UNU
 
KIYMA ZEYTİNYAĞDA SUYUNU ÇEKİP BIRAKINCAYA KADAR KAVRULUR .İÇERİSİNE ÇOK İNCE DOĞRANMIŞ PIRASA VE CEVİZLE BAHARATLAR EKLENİR BİRAZ DAHA KAVRULDUKTAN SONRA SOĞUMAYA BIRAKILIR. YUFKALAR DÖRT EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR İÇERİSİNE İÇ MALZEME KONULARAK RULO YAPILIR. ÇIRPILAN YUMURTA BEYAZINA RULOLAR BATIRILDIKTAN SONRA GALETA UNUNA BATIRILIR YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR VE 175 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.


5 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel bir börek olmuş.Bende fırında pişiriyorum,çok hafif oluyor..

hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor:))
yorum yazamıyorum diye uğramadığımı sanma tüm güncellemelerine bakıyorum:)) çok geç oturunca bazen sadece dolaşıyorum çok az yorum bıraktığım oluyor.
kucak dolusu sevgiler canım.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ne kadar paratik börek yapmaya üsenen bana iyi oldu,tesekkürler ...

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Nefis bir börek olmuş, ellerine sağlık.
ziyaretine ve yorumuna teşekkürler.
Seni listeme aldım, sevgiler.

Şehnaz dedi ki...

afiyetler olsun şulecim..ellerine sağlık...