2 Şubat 2013 Cumartesi

BEYAZ ÇİKOLATALI KARADUT PASTASI


 
MALZEMELER
 
KEKİ
 
 
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2,5 SU BARDAĞI UN
KABARTMA TOZU
VANİLYA
1 BARDAK ÇELİMİŞ FINDIK
1 KASE KARADUT
 
 
ÜZERİ İÇİN
 
3 KAŞIK UN
1 KAŞIK TEREYAĞ
3 SU BARDAĞI SÜT
6 KAŞIK ŞEKER
1 PAKET BEYAZ ÇİKOLATA
 
 
KEK MALZMESİ ÇIRPILIR EN SON FINDIK VE UNA BATIRILMIŞ KARADUT KEKE KONULARAK FIRINDA PİŞİRİLİR. DİĞER YANDA KREMA İÇİN UN TEREYAĞDA KAVRULUR ŞEKER EKLENEREK BİR İKİ KARIŞTIRILIP KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR ŞEKER KROKANLAŞMADAN SÜT KONULUR. BEYAZ ÇİKOLATA BENMARİ USULÜ ERİTİLEREK KREMAYA EKLENİR. KREMA SICAK KEK SOĞUKKEN ÜZERİNE DÖKÜLÜR KARADUTLARLA SÜSLENEREK BUZDOLABINDA 1-2 SAAT SOĞUTULUR.
 





Hiç yorum yok: