11 Şubat 2013 Pazartesi

TÜRKMEN PİLAVI:))))


 
MERHABA BLOG DOSTLARIM ÇOK LEZZETLİ YANINA SADECE AYRANLA SERVİS EDEBİLECEĞİMİZ BİR ANA YEMEK AYNI ZAMANDA
 
MALZEMELER
 
500 GR KUZU ETİ
4 ADET HAVUÇ
1 ADET SOĞAN
3-4 YEMEK KAŞIĞI KIŞLIK KONSERVE
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ
TEREYAĞ
ZEYTİNYAĞ
TANE KARABİBER
KIRMIZI TOZBİBER
TOZ KARABİBER
TUZ
 
 
 
ÖNCELİKLE KUZU ETLERİ 7-8 BARDAK SU İLE ETİN SUYU ÇIKANA KADAR HAŞLANIR. ETLER BİR TABAĞA ALINIR.İSTENİLEN MİKTARDA TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞDA JULYEN DOĞRANMIŞ HAVUÇLAR KAVRULUR.İÇERİSİNE KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANLAR EKLENEREK KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR. İÇERİSİNE SALÇA BAHARATLAR VE DOMATES EKLENEREK KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR.
 
. PİRİNÇLER 1-2 SAAT ÖNCESİNDE SICAK SUDA ISLATILIR. SÜZÜLEN PİRİNÇLER DE HARCA KONULARAK İYİCE KAVRULUR
 
 
HAŞLANAN ET SUYUNDAN 1,5 BARDAK SICAK OLARAK KAVRULAN PİLAVA KONULUR.DOMATES DE SU BIRAKACAĞI VE PİRİNÇLERDE ISLATILDIĞI İÇİN SUYU AZ KONULUR.

 
 

 
 

2 yorum:

Lezzet sarayı dedi ki...

Nefis görünüyor.ellerine sağlık.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık