11 Mart 2013 Pazartesi

ANKARA PİLAVI:)


MERHABA BLOG DOSTLARIM KIRMIZI KURUTULMUŞ KÖZBİBER EŞLİĞİNDE HAFİF BİR PİLAV TARİFİ SİZLERE SEVGİLERİMLE
 
MALZEMELER
 
500 GR KUŞBAŞI KUZU YADA DANA ET
2 SU BARDAĞI İRİ ARPA ŞEHRİYE
3 SU BARDAĞI ET SUYU
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
ZEYTİNYAĞ
TANE KARABİBER
TUZ
 
ETLER ZEYTİNYAĞDA BİR İKİ KAVRULARAK ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU EKLENİR SOĞAN VE TANE KARABİBERDE EKLENEREK PİŞİRİLİR.ARPA ŞEHRİYELER TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞ KARIŞIMINDA KAVRULUR. NORMALDE KOYULAŞANA KADAR KAVRULUYOR FAKAT BEİSİN DĞERİ ÖLDÜĞÜ  VE YANIK ZARARLI OLDUĞU İÇİN KOYULAŞANA KADAR KAVURMADIM.PİŞEN ETLER DE KONULARAK KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR. VE ET SUYU EKLENEREK PİŞİRİLİR.YANINDAYOĞURTLU KURU KÖZ BİBER VE MEVSİM SALATA İLE ÇOK LEZZETLİ OLUYOR .


 
KURUTULMUŞ KÖZ BİBERLER SICAK SUDA 5-10 DAKİKA BEKLETİLDİKTEN SONRA OCAKTA KAYNATILIR. YUMUŞAYAN BİBERLER SÜZÜLEREK ZEYTİNYAĞDA BİR İKİ KAVRULUR VE SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS EDİLİR.
 




5 yorum:

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

ANKARALIYIM AMA BÖYLE BİR PİLAVDAN HABERİM YOK DOĞRUSU
TEŞEKKÜR EDERİM
PİLAV BİR YANA AMA AH O KAVURMA YOKMU
BENİ BENDEN ALDI
ELLERİNİZE SAĞLIK
HAYIRLI GÜNLER

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. İkisi de nefis görünüyor. Bu pilavın adının Ankara pilavı olduğunu bilmiyordum. Kendi adıma utandım. Teşekkürler.
Sevgiyle kal.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis bir pilav olmuş,ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Merhaba blognuzu çok beğendim hemen izlemeye aldım.Pilav çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.Bende sizi blognuma bekliyorum umarım kırmaz bize katılırsınız sevgiler:))

Şehnaz dedi ki...

harikasn..hem görsellik hem lezzet..ellerine sağlık