11 Mart 2013 Pazartesi

HAŞHAŞLI KATMER:)


 
MERHABA BLOG DOSTLARIM ÇITIR ÇITIR ZEYTİNYAĞLI BİR LEZZET SİZLLERE
 
MALZEMELER
 
HAMURU
 
2 SU BARDAĞI UN
ILIK SU
TUZ
 
İÇ MALZEME
 
1 KASE HAŞHAŞ
YARIM KASE KADAR ZEYTİNYAĞ(İNCELTENE KADAR KULLANILIR)
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
 

 
ÖNCELİKLE UN TUZ VE SU KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR YUĞURULUR.

 
HAŞHAŞ ŞEKER TUZ VE ZEYTİNYAĞ KARIŞTIRILARAK İNCELTİLİR.

 
ELDE EDİLEN HAMUR

 
ELDE EDİLEN HAMUR İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE  PARÇALARA AYRILIR.
 
 
GÖZLEMELER OKLAVA İLE AÇIIR VE İÇERİSİNE İÇ MALZEME  BOLCA YAYILIR


HAMUR UÇLARDAN KATLANIR
 
 
TEKRAR KATLANAN HAMUR OKLAVAYLA AÇILIR.
 


TAVADA PİŞİRİLİR.


4 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Mımm sabah sabah nefis olurdu,aç karnına..ellerine sağlık canım...süper olmuş..

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Ellerine sağlık, katmer şahane olmuş.
Süperrr...

Şehnaz dedi ki...

süper süper süper....ellerine emeğine sağlık şulecim

Mutfak Sevgisi dedi ki...

Eline sağlık.. Katmeride ççok severim güzel güzüküyor:)