MERHABA BLOG DOSTLARIM ÇITIR ÇITIR ZEYTİNYAĞLI BİR LEZZET SİZLLERE
MALZEMELER
HAMURU
2 SU BARDAĞI UN
ILIK SU
TUZ
İÇ MALZEME
1 KASE HAŞHAŞ
YARIM KASE KADAR ZEYTİNYAĞ(İNCELTENE KADAR KULLANILIR)
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ÖNCELİKLE UN TUZ VE SU KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR YUĞURULUR.
HAŞHAŞ ŞEKER TUZ VE ZEYTİNYAĞ KARIŞTIRILARAK İNCELTİLİR.
ELDE EDİLEN HAMUR
ELDE EDİLEN HAMUR İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE PARÇALARA AYRILIR.
GÖZLEMELER OKLAVA İLE AÇIIR VE İÇERİSİNE İÇ MALZEME BOLCA YAYILIR
HAMUR UÇLARDAN KATLANIR
TEKRAR KATLANAN HAMUR OKLAVAYLA AÇILIR.
TAVADA PİŞİRİLİR.
4 yorum:
Mımm sabah sabah nefis olurdu,aç karnına..ellerine sağlık canım...süper olmuş..
Ellerine sağlık, katmer şahane olmuş.
Süperrr...
süper süper süper....ellerine emeğine sağlık şulecim
Eline sağlık.. Katmeride ççok severim güzel güzüküyor:)
Yorum Gönder