8 Ekim 2013 Salı

ARAP CACIĞI KÖFTESİ:)

 
 
 


MERHABA BLOG DOSTLARIM ISPANAK VE BULGUR BİRLEŞİP BİRDE SARIMSAKLI YOĞURT EKLENİNCE ORTAYA ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK ÇIKTI ORJİNALİNDE PAZI KULLANILIYOR ARAP CACIĞI KÖFTESİNİN FAKAT BEN KIZIMIN DA YİYEBİLMESİ İÇİN ISPANAK KULLANDIM ISPANAĞA BİRDE YEŞİL SOĞAN EKLEDİM LEZZETLİ BİR SONUÇ ÇIKTI

ISPANAK YATAĞI İÇİN MALZEMELER
 
2 DEMET ISPANAK
3-4 DAL YEŞİL SOĞAN
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
2 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZITOZBİBER
TUZ
ZEYTİNYAĞ
 
ISPANAĞIN ÜZERİ İÇİN
 
SARIMSAKLI YOĞURT
 
KÖFTESİ İÇİN
 
1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
100 GR KUZU VE DANA KARIŞIK KIYMA
1 ADET SOĞAN
TUZ
KARABİBER
KIRMIZITOZBİBER
1 YEMEK KAŞIĞI UN
3-4 YEMEK KAŞIĞI KADAR UN
 
ÜZERİ İÇİN
 
TEREYAĞ
KIRMIZIPULBİBER
 
 
ISPANAKLAR TEMİZLENDİKTEN SONRA SUYUNU BIRAKMAK ÜZERE TENCEREDE KAYNATILIR.SÜZÜKLEN ISPANAKLAR İNCE İNCE DOĞRANIR ZEYTİNYAĞDAKÜĞ DOĞTRANMIŞ KURU SOĞAN ARDINDAN YEŞİL SOĞAN KAVRULUR. BAHARATLAR EKLENİR OCAĞIN ALTI KAPATILIR. BİR KABIN İÇERİSİNE İNCE BULGUR KONULUR VE SICAK SU İLE ISLATILIP YUMŞAMAYA BIRAKILIR. YUMŞAYAN BULGURA KIYMA EKLENİR İNCE SOĞAN DOĞRANIR UN VE BAHARATLAR EKLENEREK SU YARDIMIYLA İYİCE YUĞRULUR.TOP ŞEKLİNDE BİLYE BÜYÜKLÜĞÜNDE KÖFTELER HAZIRLANIR.PÜF NOKTASI BULGUR DAĞILMAMASI İÇİN BUHARDA PİŞİRİLİR. BİR TENCEREDE SU KAYNATILIR. SUYUN ÜZERİNE SÜZGECE KÖFTELER KONULUR VE SUYLA TEMAS ETMEDEN BUHARIYLA PİŞİRİLİR. TEREYAĞDA BUHARLANAN KÖFTELER KAVRULARAK KIRMIZI TOZBİBER EKLENİR. ISPANAĞIN ÜZERİNE İLK ÖNCE SARIMSAKLI YOĞURT SONRADA TEREYAĞLI KÖFTE KONULARAK SERVİS EDİLİR SEVGİLERİMLE


5 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

MIMMM.bayılırım..olsada yesem,ağzım sulandı..ellerine sağlık..

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık.Çok nefis ve besleyici bir yemek olmuş bayıldım sevgiler.

Unknown dedi ki...

çok beğendim inşallah yapacağım .ellerinize sağlık

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık çok da sağlıklı bir yemek .

Şehnaz dedi ki...

şulecim nefis bir görüntü ve eminimki lezzetide bir o kadar nefistir..denencekler arasında..ellerine sağlık tatlım