28 Ekim 2013 Pazartesi

KAYSERİ MANTISI:))


MERHABA BLOG DOSTLARIM HEPİMİZİN ŞİMDİDEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZI KUTLUYORUM 1.5 GÜNLÜK TATİLİMİZ AN İTİBARİYLE BAŞLADI ............ BİZİM EVDE ÖYLE MİNİK BİR GURME VARKİ KİMSENİN YEMEĞİNİ KOLAY KOLAY YEMEZ MANTISINI BEĞENMEZ HAZIR MANTI OLAKİ HİÇ SEVMEZ EVET MİNİK KIZIMDAN BAHSEDİYORUM HAL BÖYLE OLUNCA VE DE BU ÇORBAYA MANTI ÇORBASI DESEDE İŞ BAŞA DÜŞTÜ İLK HAMUR DENEMEMDİ VE GAYET BAŞARILI OLDU GÖZÜDE BÜYÜTÜLECEK BİRŞEY DEĞİLMİŞ SADECE SABIRLI OLMAK GEREKİYOR ÇÜNKÜ YAKLAŞIK 2 SAAT BOYUNCA RUTİNE BAĞLIYORSUNUZ.İŞTE BİZİM 2 YEMEKLİK MANTI ÇORBAMIZ ASIL ADI KAYSERİ MANTISI YADA YÜZÜK ÇORBASI YADA BÖREK ÇORBASI SİZ NE DERSENİZ
 
MALZEMELER
 
HAMURU
 
2 SU BARDAĞI UN
1YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ILIK SU
 
İÇ MALZEME
 
400 GR KIYMA
1 ADET SOĞAN
KIRMIZITOZBİBER
KARABİBER
TUZ
 
ÇORBASI İÇİN
 
5-6 BARDAK ET SUYU
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 DOMATES RENDESİ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
KURU NANE
 
 


HAMUR MALZEMELERİ YUĞURULUR VE SERT BİR HAMUR ELDE EDİLİR. ÜZERİ NEMLİ BEZKE ÖRTÜLEREK YARIM SAAT DİNLENDİRİLİR.DİNLENDİRİLEN HAMURA UN SERPİLEREK İNCE BİR ŞEKİLDE AÇILIR VE KÜÇÜK KARELERE BÖLÜNÜR. İÇ MALZEME ÇİĞ OLARAK KARIŞTIRILIR VE HAZIRLANIR KÜÇÜK KARELERE İÇ MALZEME KONULARAK HAMURUN İKİ UÇLARINDAN TUTUP BİRLEŞTİRİLEREK HAMUR KAPATILIR.BUZLUĞA KONULACAKSA EĞER TEPSİİLE BUZLUKTA 15 DAKİKA SOĞUTULUP BUZDOLABI POŞETLERİNE BÖYLECE KONULMALIDIR. YOKSA HAMURLAR BİRBİRİNE YAPIŞIR.



TEREYAĞDA DOMATES VE SALÇALAR KAVRULUR KURU NANE VE ET SUYU EKLENEREK KAYNATILIR KAYNAYAN SUYA MANTILAR ATILARAK PİŞİRİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis olur,ellerine sağlık canım..Afiyetler olsun..