31 Ekim 2013 Perşembe

PATATES PÜRELİ ISPANAKLI TOP:)


 
MERHABA BLOG DOSTLARIM İŞTE SİZE ÇOK PRATİK İSTER KAHVALTIDA İSTER APARATİF OLARAK İKRAM EDEBİLECEĞİNİZ BİR LEZZET
 
BU ÖLÇÜLERDE 15 ADET ISPANAKLI TOP ÇIKMAKTA
 
 
MALZEMELER
 
2 ADET ORTA BOY PATATES
YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ
TUZ
 
1 DEMET ISPANAK
3-4 DAL TAZE SOĞAN
KARABİBER
KIRMIZITOZBİBER
KİMYON
TUZ
ZEYTİNYAĞ
 
ÜZERİ İÇİN

 GALETA UNU
 
SOSU
 
2-3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI MAYONEZ
1/3 DİŞ SARIMSAK
TUZ
ZEYTİNYAĞ
KEKİK
 


 
ÖNCELİKLE PATATES HAŞLANIR VE ÇATALLA EZİLİR İÇERİSİNE SÜT TEREYAĞ TUZ KONULARAK BİRAZ KATI BİR PATATES PÜRESİ ELDE EDİLİR. DİĞER YANDA TAVADA ZEYTİNYAĞDA İNCE DOĞRANAN TAZE SOĞAN VE ISPANAK KAVRULUR BAHARATLAR EKLENİR SOĞUDUKTAN SONRA PATATES PÜRESİYLE KARIŞTIRILIR VE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLANARAK GALETA UNUNA BULANIR VE FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR. İSTEĞE BAĞLI İÇERİSİNE BİR KÜP KAŞAR KONULARAK ISPANAK TOPLARI KAPATILIR.FAKAT KAŞAR PEYNİR KULLANILIRSA SUNUM SICAK SERVİS OLMALIDIR. PATATES SOĞUK DAHA LEZZETLİ OLDUĞU İÇİN BEN SOS KULLANDIM SOS MALZEMELERİDE HEPSİ İYİCE KARIŞTIRILIR VE BİRLİKTE SERVİS EDİLİR SEVGİLERİMLE:)

2 yorum:

Özgen dedi ki...

Peynirler ve bu toplar harika olmuş sevgiler elinize sağlık...

Bayanbilgin dedi ki...

Teşekkürler