9 Aralık 2013 Pazartesi

HAMSİ ÇÖKERTME:)


MERHABA BLOG DOSTLARIM ÇÖKERTME KEBEBINDA ESİNLENEREK YAPTIĞIM BU LEZZET GAYET BAŞARILI OLDU YAPIMI ÇOK KOLAY
 
MALZEMELER
 
500 GR HAMSİ
1 ADET BÜYÜK BOY PATATES
3 DAL TAZE SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
KIRMIZI PUL BİBER
ZEYTİNYAĞ
TEREYAĞ
 
ÖNCELİKLE HAMSİLERİN KAFASINDAN ÇEKEREK KILÇIKLARIYLA KUYRUĞUNU BİRLİKTE ÇIKARIYORUZ VE HAMSİLERİ TEK TEK YIKIYORUZ TOPLU KARIŞTIRARAK YIKARSANIZ HAMSİLER YUMŞAR VE PİŞİRİRKEN DAĞILMASINA SEBEP OLUR. DİĞER YANDAN PATATESİ NORMAL CİPS ŞEKLİNDE DEĞİLDE ÇOK İNCE VE UZUN BİR ŞEKİLDE ŞERİT ŞERİT KESİP TUZLAYIP KIZGIN YAĞDA MIZARTIYORUZ YAĞLANMIŞ 24 CMLİK YUVARLAK TEPSİNİN ALTINA BİR SIRA AÇIKLIK KALMAYACAK ŞEKİLDE HAMSİLERİ DİZİYORUZ.ÜZERİNE PİŞEN PATATES VE DOĞRANMIŞ YEŞİLLİKLER KONULARAK ÜZERİNİ YİNE BİR SIRA HAMSİ İLE KAPATIP TUZ ATIYORUZ BİR SPREY YARDIMIYLA ZEYTİNYAĞ SÜRÜP FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ AFİYET OLSUN:)

5 yorum:

Şehnaz dedi ki...

hefis ötesi lezetler yapıyorsun şulecim..hepsi denenmeli ve yapılmalı..ellerine emeğine sağlık

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis görûnüyor,ellerinize saglık..Süperr:))

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık harika bir fikir olmıuş çok hoşuma gitti mutlaka deneyeceğim sevgiler...

CANBOGAZDAN dedi ki...

sizin yaraticiliginiza hayranim gercekten. bu da nefis bir tarif olmus. ellerinize saglik. bana da beklerim. sevgiler, Şeyda.

MAZES dedi ki...

süper fikir ,ellerine sağılık ve mutlu yıllara...