ÇOK LEZZETLİ SEVDİĞİMİZ BİR ÇORBA BU GERDAN ETLERİ EKŞİLİ YOĞURDUN TADI VE SARIMSAK TEREYAĞ LEZZETİ.....SÜZME YOĞURT KULLANILIRSA AYRI BİR LEZZET KATIYOR
MALZEMELER
1 ADET ORTA BOY KUZU GERDAN
1 ADET SOĞAN
7-8 BARDAK SU( SU ÖLÇÜSÜ ETİN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE DEĞİŞİR)
2-3 TANE KARABİBER
TERBİYESİ İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI SÜZME YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI UN
YARIM LİMON SUYU
1 ADET YUMURTA SARISI
ÜZERİ İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
YARIM YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2-3 DİŞ SARIMSAK
ÖNCELİKLE GERDAN ETLERİ 1 KAŞIK TERAYAĞDA TERS DÜZ EDİLEREK İÇERİSİNE SICAK SU SOĞAN VE TANE KARABİBER KONUR. ETLER VE SUYU PİŞTİKTEN SONRA BİR TABAĞA AYRILIR. TERBİYESİ İÇİN SÜZME YOĞURT,YUMURTA, UN VE LİMON SUYU BLENDARDAN GEÇİİRLİR TENCEREYE ALINAN ET SUYU KAYNATILDIKTAN SONRA TERBİYESİ YAVAŞ YAVAŞ HIZLI BİR ŞEKİLDE KARIŞTIRILARAK İÇERİSİNE DÖKÜLÜR VE KIVAM ALMASI SAĞLANIR.(HER İHTİMALE KARŞI TERBİYESİ DÖKÜLDÜKTEN SONRA GERDAN ETLERİ EKLENİP KAYNAMAYA DEVAM EDİLİR. EĞER ÇORBADA KESİLME OLURSA BLENDERDAN GEÇİRİNCE KESİLMESİ GEÇİYOR. BÖYLELİKLE ETLER BLENDARDAN GEÇMEMİŞ OLUR). SONRA ÜZERİNE TEREYAĞ SALÇA VE SARIMSAK İLE SOS HAZIRLANIP SERVİS EDİLİR.:)
1 yorum:
OLSAD İÇSEM,SICAK SICAK ..ELLERİNE SAĞLIK CANIM ,ÇOK GÜZEL OLUR..
Yorum Gönder